Toiminta

”Yhdistyksen tarkoituksena on vaalia ja edistää sekä henkistä että aineellista suomalaiskansallista perinnettä ja työskennellä sen sovittamiseksi nykykulttuuriin, sekä elvyttää ja ylläpitää kalevalaista perinnettä” (säännöt § 25).

Vuosikokous valitsee vuosittain hallituksen ja puheenjohtajan, jotka vastaavat yhdistyksen toiminnasta. Jäseninä on monenlaisia ja monenikäisiä naisia, ja jäseneksi voi liittyä jokainen, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen ja säännöt. Yhdistyksen nimestä huolimatta myös miehet voivat osallistua toimintaamme.

Vuosikokouksessa päätetään alkaneen vuoden toimintasuunnitelmasta, joka rakentuu valtakunnalliselle vuositeemalle. Vuonna 2015 juhlan aiheita olivat: Kalevala 180 vuotta, Kanteletar 175 vuotta ja Kalevalaiset Naiset 80 vuotta. Vuoden 2016 teemana oli Samaa sukua. Vuonna 2017 teemana oli Muinasipuvusta Marimekkoon ja vuonna 2018 Kalevalainen koti. Vuonna 2019 teemana on kertoen & kuunnellen. Vuoden teema 2020 oli Metsä henki – luontosuhde ennen ja nyt. Vuoden teemaa 2021:  Metsä ja vesi – Metsän henki ja veden voima. Vuoden 2022 teemana oli Luovuuden alkuvoima. Vuoden 2023 teemana on Kylvä kanssani huomisen jyviä.

Yhdistyksemme on saanut 2022 lahjoituksena punaisen Raja-Karjalan kansallispuvun (koko 38-42) ja lahjoittajana on Jaana Varis. Puku säilytetään Juminkeossa mutta se on tarkoitettu Kuhmon jäsenten käyttöön. Pukua voi kysellä lainaan jäsenrekisterinhoitajalta.

Tiedottaminen

Lue kotisivuja! Seuraa Kuhmolainen –lehden järjestöpalstaa! Tiedotamme kaikille avoimista tapahtumista myös Kainuun yhteisessä kalenterissa,  Tapahtumien Kainuu -sivulla. Tapahtumista tiedotetaan jäsenille sähköpostitse ja omalla facebook-sivulla.

Jos haluat tiedotteita sähköpostilla, niin ilmoita sähköpostiosoitteesi: kuhmon.kalevalaiset[@]gmail.com