”Yhdistyksen tarkoituksena on vaalia ja edistää sekä henkistä että aineellista suomalaiskansallista perinnettä ja työskennellä sen sovittamiseksi nykykulttuuriin, sekä elvyttää ja ylläpitää kalevalaista perinnettä” (säännöt § 25).

Vuosikokous valitsee vuosittain hallituksen ja puheenjohtajan, jotka vastaavat yhdistyksen toiminnasta. Jäseninä on monenlaisia ja monenikäisiä naisia, ja jäseneksi voi liittyä jokainen, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen ja säännöt. Yhdistyksen nimestä huolimatta myös miehet voivat osallistua toimintaamme.

Vuosikokouksessa päätetään alkaneen vuoden toimintasuunnitelmasta, joka rakentuu valtakunnalliselle vuositeemalle. Vuonna 2015 juhlan aiheita olivat: Kalevala 180 vuotta, Kanteletar 175 vuotta ja Kalevalaiset Naiset 80 vuotta. Vuoden 2016 teemana oli Samaa sukua. Vuonna 2017 teemana oli Muinasipuvusta Marimekkoon ja vuonna 2018 Kalevalainen koti. Vuonna 2019 teemana on kertoen & kuunnellen. Vuoden teema 2020 on Metsä henki – luontosuhde ennen ja nyt. Vuoden teemaa 2021:  Metsä ja vesi – Metsän henki ja veden voima

Yhdistyksellä on omistuksessa nypläystyyny, jota jäsenet voivat lainata pientä vuokraa vastaan.

Tiedottaminen

Lue kotisivuja! Seuraa Kuhmolainen –lehden järjestöpalstaa! Tiedotamme kaikille avoimista tapahtumista myös Kainuun Sanomien tapahtumakalenterissa ja kirjaston ilmoitustaululla. Kaikille avoimet tapahtumat näkyvät myös Kainuun tapahtumakalenterissa, joka löytyy myös http://www.kuhmo.fi/–sivulta (tapahtumat).

Jos haluat tiedotteita sähköpostilla, niin ilmoita sähköpostiosoitteesi: kuhmon.kalevalaiset[@]gmail.com

           —                                              

Kuhmon tonttukaupungin jouluista ilmettä yhdistyksemme on ollut luomassa. Järjestimme joulumyssykilpailun 2010 ja joulumyssykilpailun voittajatyöt valmistusohjeineen löytyvät osoitteesta http://www.kuhmo.fi/joulu